Informácie

Castor

Castor


Vlastnosti

Ricínový olej je vo fytoterapii mimoriadne rozšírená a známa rastlina, ale jeho použitie súvisí s presnými pravidlami a predpismi. Šírenie a použitie celých ricínových semien je v skutočnosti zakázané, a to práve preto, že ak sú semená použité ako celok, môžu byť toxické a dokonca smrteľné. Napriek tomu sa vo fytoterapii používa olej koliesko extrahované zo samotných semien, ktoré nepoškodzuje človeka. Hoci ide o rastlinu afrického pôvodu, presnejšie tropického vzduchu, v súčasnosti koliesko je rozšírený v mnohých častiach sveta, kde podnebie umožňuje jeho rast a rozvoj. Tam ricínová rastlina môže tiež dosiahnuť značnú výšku a má rozšírené a listnaté listy, rozdelené na päť alebo sedem lalokov zubatých hrán, medzi ktorými každá z ostrých toboliek obsahuje tri semená, s červenou alebo čiernou mramorovanou farbou. Vo vnútri semien je namiesto toho olej, ktorý je vzácnym fytoterapeutickým zdrojom. Existuje niekoľko aplikácií ricínového oleja, ktoré sú známe predovšetkým ako silné preháňadlo, ale čoraz obľúbenejšie tiež pre výrobky na starostlivosť o vlasy a kozmetické výrobky. Kvôli nebezpečným kontraindikáciám ricínový olej a výrobky z neho pochádzajúce ricínová rastlina musia sa brať s opatrnosťou as istotou spoľahlivosti produktu. Tam ricínová rastlina je rozšírený aj na dekoratívne účely, pretože niektoré odrody môžu mať časť listov a stopiek charakteristickej červenej farby.


Účinné látky a výhody

Účinnosť ricínového oleja súvisí so silnou prítomnosťou kyseliny ricínolejovej, látky schopnej zmeniť črevnú sliznicu človeka a spôsobiť veľké straty vody a elektrolytov. Týmto spôsobom sa vylučujú minerálne soli v tele, preto je pôsobenie ricínového oleja veľmi silné a dráždi črevo. Ukazuje sa však ako prospešný a zdravý v prípade silnej zápchy alebo potreby prečistenia tela. Naopak, celé semená obsahujú bohaté dávky ricínu, toxickej látky, ktorá môže spôsobiť vážnu otravu a viesť k smrti. Vzhľadom na vlastnosti ricínového oleja je dobré sa pred užitím ubezpečiť, že nedochádza k nadmernej neznášanlivosti niektorých jeho zložiek, pretože by to mohlo spôsobiť vážne problémy. Okrem toho sa musí príjem ricínového oleja upraviť aj podľa iných liekov, ktoré užívate, pretože kombinácia nemusí byť vždy zdravá.


Kultivácia

Napriek rizikám spojeným s jeho príjmom je ricín rozšírený aj na dekoratívne účely, a to vďaka jasným farbám listov a bobúľ obsahujúcich semená. Aj keď ide o rastlinu tropického pôvodu, ricínový bôb sa ľahko prispôsobuje talianskemu podnebiu a pôde. Podmienky potrebné pre ricínová rastlina zdravo a bujne sa vyvíja hlavne pri vysokých teplotách, možnosti vystavenia sa slnku niekoľko hodín denne, hojného zalievania napriek tomu, že rastlina je stále schopná znášať aj obdobia sucha. Z hľadiska pôdy je potrebná pôda bohatá na dusík a draslík. Pred začatím pestovania je dobré, v jesennom období, pripraviť pôdu, zaoraním a hnojením. Rozmnožovanie sa uskutočňuje sejbou, ktorá sa má vykonávať namiesto toho na jar, pričom sa musí dodržať dostatočný odstup medzi rôznymi semenami, aby sa rastliny pri raste dusili. Zber kapsúl na extrakciu oleja zo semien sa koná od augusta a môže pokračovať až do októbra. Pretože sa jedná o rastlinu s postupným dozrievaním, prerezávanie hrá obzvlášť dôležitú úlohu a musí sa robiť tak, aby sa nevylúčilo príliš veľa produktívnych konárov a na plodenie zostali iba tie príliš mladé.


Castor: Výrobky na trhu

Ak chcete dať život vlastnej kultivácii ricínových rastlín, je možné si kúpiť priamo naklíčené sadenice, ktoré sa dajú do kvetináčov alebo do zeme. Inak je možné začať priamo od semien, s prácou, ktorá je možno náročnejšia, ale pre nadšencov aj uspokojujúcejšia. V každom prípade, z fytoterapeutického hľadiska sa výrobky na trhu týkajú iba oleja zo semien, pretože, ako už bolo zrejmé, celé semená sú toxické. Ricínový olej je možné kúpiť ako silné preháňadlo, ktoré sa má používať iba pod lekárskym dohľadom, aby sa zabránilo miešaniu s inými liekmi. Ricínový olej možno nájsť aj ako základňu pre konkrétne výrobky rôzneho druhu, od starostlivosti o pokožku až po starostlivosť o vlasy. V takom prípade sú množstvá malé a môžu vyžadovať vnútornú aj vonkajšiu spotrebu: vždy je však potrebné dbať na správne postupy a správne dávky, aby sa zabránilo vedľajším účinkom. Rovnako dôležité je informovať sa o tolerancii voči hlavným prvkom obsiahnutým v ricínovom oleji, aby ste sa vyhli nepríjemným ochoreniam a kontraindikáciám.



Tipy a prírodné prostriedky na zabránenie výskytu krtkov od zeleninových náplastí a záhrad

Ako odstrániť krtky zo zeleninovej záhrady a záhrady: malé zviera, ktoré môže byť veľmi škodlivé pre naše rastliny, hovoríme o krtkovi.

Tu by ste mali vedieť odstráňte ich zo zeleninovej záhrady a záhrady, jednoduchým, ale prirodzeným spôsobom.

Krtkovia sú chamtiví slimáky a hmyz preto v našej záhrade vykonáva vynikajúce melioračné práce.

Často sú tiež schopné ohroziť naše rastliny a poškodiť ich korene. Vedieť, ako s tým zaobchádzať, je súčasťou batožiny každého zeleného alebo túžiaceho palca.


Všeobecnosť ricínových semien:

Tam Rastlina ricínová, samozrejme, je známy pre svoje liečivé vlastnosti a pre ľudí mimoriadne toxické, ak nie smrteľné vlastnosti. Samotná rastlina, rovnako ako jej semená, je pri požití jedovatá. Ricín sa zvyčajne pestuje presne na ťažbu oleja zo semien. Ricínový olej sa vždy používal ako prírodné preháňadlo a v kozmetike ako tuk na podporu rastu vlasov. / P>

Pestovanie a starostlivosť o ricínové semená:

Výsev Castor môže sa vykonávať buď v zemi alebo v kvetináčoch. The zem musí byť opracovaný a uprednostňuje sa pomerne mäkká, vlhká a ľahká pôda. THE semená musia byť od seba vzdialené 3 - 4-násobok ich priemeru. Po pokračovaní v sejbe prechádzame na ľahký zalievanie dažďom alebo bežným postrekovačom, aby sa nehýbali malé semená, a potom pokračujte v zhutňovaní pôdy a eliminácii akýchkoľvek vzduchových bublín. Počas klíčenia je potrebné udržiavať pôdu neustále vlhkú bez prekročenia. Časy klíčenia sa u jednotlivých rastlín líšia.


Ricínový olej - Officina Naturae

Momentálne nedostupný

Metóda extrakcie: získava sa extrakciou za studena zo semien Ricinus communis L. Indikácie: olej sa používa ako zmäkčovadlo a zmäkčovadlo, užitočné v prípade sucha, popraskania alebo. pokračuj v tom

Momentálne nedostupný

Chcete dostať upozornenie, keď bude k dispozícii?

Ostatné bio-katalógy ako napr Ricínový olej - Officina Naturae:

Popis

Metóda extrakcie: získaný extrakciou za studena zo semien Ricinus communis Ľ

Indikácie: olej sa používa ako aviváž a zmäkčovadlo, užitočné v prípade suchej, popraskanej alebo popraskanej pokožky. Obzvlášť indikované na spevnenie vlasov trvalou pokožkou alebo na zjemnenie kukurice a mozolí.

Málokedy sa používa čistý a častejšie sa zmieša s inými mastnými olejmi.

Vlastnosti: Skladá sa z glyceridov kyselín ricínolejovej, izo-ricínolejovej a malého množstva kyseliny stearovej, linolovej a dehydroxystearovej.

Ricínový olej je veľmi starodávny a je uvedený v papyrusoch Ebers, jeden z prvých písomných záznamov o použití rastlín človekom.

Zloženie: Olej Ricinus communis.

Poznámka: Dodávateľ zaručuje, že obsah je 100 ml, vnímanie zníženej hladiny je spôsobené tým, že fľaša má 125 ml. Čoskoro bude nahradený fľašou s objemom uvedeným na štítku.

Detaily produktu

Výrobca Workshop Naturae
Formát Produkt - 110 ml
EAN13 8033148531220
Nájdete v: Krémy a telové oleje
Pozícia v rebríčku: 589. v klasifikácii výrobkov (Zobraziť top 50 produktov)

Náhľady

Z kozmetickej tradície pre vaše telo.

Olipuri je výber kvalitných rastlinných a organických olejov. Určené pre tých, ktorí chcú používať jednoduché prírodné zložky pre blahobyt a starostlivosť o svoje telo.

  • Kozmetické telové oleje.
  • 100% čistý.
  • Lisované za studena.
  • Zaručene bez parfumov alebo iných pridaných látok.
  • Vhodné pre alergikov.


Kultúra Napea dioica

Napea dioic vyžaduje bohatú pôdu, ktorá zostáva chladná vo všetkých ročných obdobiach. Čím viac je rastlina vystavená slnku, tým by mala byť pôda vlhšia. Na druhej strane nemôže tolerovať úplný tieň alebo sucho, ktoré ničí jeho lístie. Je tiež pravdepodobné, že silný vietor nastaví svoje vysoké stonky. Táto trvalka sa vysádza na jeseň alebo na jar s dobrým prísunom pôdy alebo kompostu. Je lepšie zvoliť rastlinu, ktorá nie je príliš vyvinutá: vďaka primárnemu koreňu sa mladé rastliny ľahšie inštalujú a poskytujú lepšie výsledky. Ďalej je lepšie odobrať niekoľko vzoriek, aby mali mužské a ženské nohy a získali semená. Pozor na slimáky a slimáky, ktoré milujú mladé listy.


Popis trvalých ricínových bôbov

Napea dioica je rastlina, ktorá vytvára napiformný, dutý a viac-menej rozvetvený koreň. Rastlina prechádza zimou vo forme viac-menej bazálnej ružice, potom si vytvorí pekné lístie. Stonky rastú v dobrom stave vertikálne až do výšky 1,5 až 2 m alebo viac. Rastlina sa rozprestiera na viac ako 1 metri a po vybudovaní tiež vyvinie nové ružice v oddenku. Striedavé listy sú široké 20 - 30 cm, hlboko popraskané a zúbkované, ako javor alebo ricínová rastlina, peknej tmavozelenej farby so svetlejšou spodnou stranou. Hrubé stonky sú zelenohnedé.

Kvety sú v porovnaní s rastlinami pomerne malé a nie sú atraktívne. Kvetné stonky sú rozvetvené. Veľké kvety, od 3 do 4 cm, sú čisto biele, zoskupené do niekoľkých hustých klasov. Napea dioica , má samčie alebo samičie kvety, samičie kvety sú okrúhleho a pravidelného tvaru. Kvety pozostávajú z 5 dobre oddelených okvetných lístkov, pohlavné časti kvetov sú zoskupené do bieleho stredového stĺpca. Kvety hnojené hmyzom tvoria guľaté ovocie, ktorého semená papyrusu sú často rozptýlené vodou.


Ricínový olej

Dostupnosť: okamžitá! (dodanie do 24/48 hodín)

Vyberte si z dostupných verzií:

Vynikajúci posilňujúci olej na nechty a vlasy, ako prísada do kozmetiky má mnohostranné použitie. V zmesi s jojobovým olejom je to odličovač očí a vyživuje mihalnice. pokračuj v tom

Páčil sa vám tento produkt? Napísať recenziu! Príjmy Body vďačnosti!
Nezabudnite to tiež zdieľať

Mohlo by vás zaujímať:

Popis

Skvelé posilňujúci olej na nechty a vlasy, ako prísada do kozmetiky má mnohostranné použitie. V zmesi s jojobovým olejom je to odličovač očí a vyživuje mihalnice.

Vlastnosti:

  • INCI: Ricinus Communis Oil (100% čistý)
  • Pôvod: lisovaný za studena
  • Vlastnosti: zmäkčovanie
  • Ako používať: vynikajúce v mydlách a kozmetických prípravkoch ako maskara, rúže, ceruzky a balzamy na pery, tiež užitočné na posilnenie nechtov a vlasov.
  • Saponifikačný index: 0,128 mg NaOH / g oleja
  • Percento použitia v mydle: 5-10%

Získajte seba sám a s malými nákladmi prírodné výrobky pre hygienu a osobnú starostlivosť môžeš! Vytvorenie produktu vlastnými rukami, ktorého zloženie poznáme presne, poznáme jeho kvalitu a cnosť, nie je len jedným z nich enormná spokojnosť pre nás, ale a veľký prínos pre každého. Preto La Saponaria sprístupňuje suroviny na vlastnú výrobu mydiel a prírodnej kozmetiky